Placinta cu dovleac, cea mai simpla reteta pe care o poate face oricine

29 10. 2018, 19:49

Placinta cu dovleac, reteta extrem de simpla! La aceasta placinta vom folosi foi subtiri pentru o textura crocanta. Daca nu, puteti incerca orice alt aluat va face cu ochiul. Puteti sa faceti foile subtiri acasa sau le puteti folosi pe cele din comert.

Placinta cu dovleac – ingrediente

1 kg dovleac ras
100 g unt
125 g zahar
400 g foi placinta subtiri
100 g unt sau 50 g unt+50 g ulei pentru uns foile
vanilie/scortisoara (optional)

Placinta cu dovleac – mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si se da prin razatoarea cu dinti mari. Se amesteca apoi cu zahar si untul taiat in bucatele. Amestecul acesta se pune intr-o cratita destul de mare, pe foc mic. Se lasa 15 minute la calit, amestecand constant. Apoi se lasa la racit.

*Daca doriti sa nu repetati acest procedeu, puteti face mai mult amestec calit si congela in pungi, pentru a va fi mai usor sa faceti placinta pe timpul iernii.

Se topeste untul si se raceste. Se intinde o foaie de placinta in tava tapetata cu hartie de copt. Se unge foaia cu untul topit si racit. Se adauga peste prima foaie inca o foaie de aluat, se unge cu unt, apoi se adauga foaia 3, se unge cu unt si se pune ultima foaie.

Se pune un sfert din compozitie deasupra foilor, se pliaza capetele foilor peste umplutura si se formeaza un rulou. Daca va place o placinta mai ‘carnoasa’, puteti pune mai multa umplutura intre foi.

Placinta rulata se unge cu putin unt sau ulei si se coace la 180 grade, in cuptorul preincalzit, timp de 30-35 de minute. Dupa coacere se scoate, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar tos. Se taie in bucati si se serveste simpla sau cu scortisoara, frisca sau inghetata. Pofta buna!

Sursa